Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ραμσής Β' - Αποκλειστική photo του Θρυλικού Φαραώ

Photos

Η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω είναι μέσα από τον τάφο του θρυλικού Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή Β'. Οι φωτογραφίες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ στο σημείο αυτό οπότε είμαστε τυχεροί που έχουμε 2 στη διάθεση μας. Η πρώτη είναι του Ραμσή και η δεύτερη μιας μούμιας.

Ραμσής Β':

Μούμια:


Ιστορία

Ο Ραμσής Β', ή αλλιώς Ραμσής ο Μέγας (ή κατά τους αρχαίους Έλληνες, Ράμεσης Β') ήταν ο τρίτος Φαραώ της 19ης δυναστείας και μάλιστα θεωρείται ο ισχυρότερος όλων! Επίσης κατά μεγάλη πιθανότητα ήταν ο Φαραώ που βρισκόταν στην εξουσία όταν έγινε η έξοδος των Ισραηλινών από την Αίγυπτο με την καθοδήγηση του Μωυσή.

Γεννήθηκε το 1303 π.Χ. και πέθανε το 1213 π.Χ. σε ηλικία 90 χρονών! Για τα δεδομένα της τότε εποχής η ηλικία αυτή ήταν περίπου 2,5 ζωές ενός φυσιολογικού ανθρώπου οπότε πολλοί Αιγύπτιοι υπήκοοι θεωρούσαν ότι ο Ραμσής ζούσε αιώνια και τον λάτρευαν σαν πανίσχυρο θεό.

Στις μεγάλες επιτυχίες της βασιλείας του περιλαμβάνονται οι εκστρατείες σε Παλαιστίνη, Χαάν, Συρία και Νουβία όπως και η κατάκτηση της Ιερουσαλήμ και της Δαμασκού. Επιλέον έκτισε την πόλη Πι - Ραμές, το ιερό Αμπού Σιμπέλ αλλά και το Ραμέσειο, που ήταν σύμπλεγμα ναών και σχολείων.

Το ταριχευμένο σώμα του Ραμσή του Μέγα θάφτηκε στην Κοιλάδα των Βασιλέων, στην νεκρόπολη και σήμερα βρίσκεται στο Μουσσείο του Καίρου (από όπου τραβήκτηκαν και οι φωτογραφίες).

Αμπού Σιμπέλ:

Κοιλάδα των Βασιλέων (Νεκρόπολη):

Ευχαριστούμε τη Ματίνα για τις φωτογραφίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου