Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το Μυστήριο του Τρίγωνου των Βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μία από τις πιο μυστήριες και επικίνδυνες περιοχές στον κόσμο, αφού ευθύνεται για την εξαφάνιση για πάνω από 2.000 πλοία και 75 αεροπλάνα, σε διάστημα μόλις 3 αιώνων! Βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, και ουσιαστικά είναι το νοητό τρίγωνο που σχηματίζουν στον χάρτη τον νησί Βερμούδα, το Σαν Χουάν του Πόρτο Ρίκο και το Μαιάμι της Φλόριντα.


Η πρώτη γνωστή περιγραφή παράξενου φαινόμενου στην περιοχή έγινε από τον Χριστόφορο Κολόμβο στις 11 Οκτωβρίου του 1942, όταν καθώς περνούσαν από το σημείο αντίκρυσαν "παράξενα φώτα που χόρευαν στον ορίζοντα", "φωτιές στον ουρανό" αλλά και ανωμαλίες στην πυξίδα. Επίσης εκείνη της εποχή εξαφανίστηκαν στο σημείο πολλές γαλέρες που έστειλαν οι Ευρωπαίοι στο Νέο Κόσμο, και οι οποίες επί το πλείστον μετέφεραν χρυσό από τη Βόρεια Αμερική προς την Γηραιά Ήπειρο.


Ο όρος "Τρίγωνο των Βερμούδων" εμφανίστηκε πρώτη φορά από το περιοδικό "Argosy" αλλά έγινε ευρέως γνωστός το 1974 όταν εκδόθηκε το ομώνυμο βιβλίο του Τσαρλς Γκάντις. Το βιβλίο περιγράφει την εξαφάνιση πέντε αμερικανικών βομβαρδιστικών, γνωστής ως Πτήση 19, το 1945.


Αυτή είναι ίσως και η πιο γνωστή εξαμφάνιση στο Τρίγωνο. Ουσιαστικά ήταν μία άσκηση 13ών φοιτητών της στρατιωτική σχολής που είχε ως υπεύθυνο τον Κυβερνήτη Τσαρλς Τέιλορ. Μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της άσκησης ο κυβερνήτης ανέφερε ανωμαλίες στην πιξίδες ενώ τα όργανα του έδειχναν οτί πετάει βόρεια από το Μαιάμι παρόλο που πετούσε νότια από αυτό! Τότε άρχισε να πετάει βορειοανατολικά προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Φλόριντα, πιστεύοντας ότι απλά υπήρχε βλάβη στα όργανα.


Λίγο μετά οι επικοινωνίες με τη βάση διακόπηκαν, αλλά κάποια στιγμιότυπα συνομιλιών φοιτητών - Τέιλορ έφτασαν στου ασύρματους. Σε αυτά ακούγεται ένας φοιτητής να λέει στον κυβερνήτη "Αν πάμε Δυτικά, θα φτάσουμε σπίτι!" και είχε δίκιο, όμως υπήρχαν τόσες παρεμβολές που δεν ήταν δυνατόν η βάση να ειδοποιήσει τα βομβαρδιστικά.


Ακολούθησαν πολυήμερες έρευνες αλλα δεν βρέθηκε τίποτα, ούτε καν συντρίμια! Πολλοί λένε ότι ίσως τα αεροπλάνα να αναχαιτίστηκαν από σαμποτάζ των σοβιετικών, αλλά η πιο λογική εξήγηση είναι η εξάντληση των καυσίμων όσο έκαναν κύκλους στον Ατλανικό και η συνεπαγώμενη πτώση τους στην θάλασσα.

Άλλη μία παρόμοια εξαμφάνιση είναι αυτή του αμερικάνικού πλοίου "Κύκλωπας" τον Μάρτιο του 1918 κατά την οποία χάθηκαν 309 μέλη του πληρώματος ανάμεσα στα Μπαρμπάντος και στην Βαλτιμόρη. Πολλά ακούστηκαν και για αυτό το γεγονός, από έκρηξη του γκαζιού εώς την αρπαγή του πλοίου από τεράστια χταπόδια!

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να δώσουν λογικές εξηγήσεις για τα παραπάνω φαινόμενα χωρίς όμως να μπορούν να καταλήξουν κάπου με βεβαιότητα. Οι ερευνητές αναφέρουν ως πιθανές αιτίες παράξενα καιρικά φαινόμενα, τεράστιες φυσαλλίδες μεθανίου από το βυθό της θάλασσας, ανωμαλίες στις πυξίδες λόγω περίεργων μαγνητικών πεδίων καθώς και πειρατεία.

Εκτός από τις λογικές εξηγήσεις υπάρχουν και οι παραφυσικές! Κάποιες από αυτές, που έχουν υποστηρικτεί και από έγκριτους επιστήμονες αναφέρουν ότι οι περιοχή δέχεται συχνές επισκέψεις από εξωγήινους, ότι υπάρχουν τρύπες χρόνου που στέλνουν τους ανθρώπους σε άλλη διάσταση, ότι ζουν στο σημείο προιστορικά τέρατα που έχουν επιβιώσει λόγω τον ιδαιτεροτήτων της περιοχής (θερμοκρασία, βάθος κτλ), ακόμα και για ενεργές, εναπομείναντες τεχνολογικές κατασκευές του πολιτισμού της Ατλαντίδας!

Η θεωρία για τις "σκουληκότρυπες", δηλαδή για τις τρύπες - πόρτες για άλλες διαστάσεις, πιστεύετε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να ισχύει καθώς αν τέτοιες τρύπες υπήρχαν δε θα ήταν αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν ολόκληρα αεροπλανοφόρα.

Περισσότερο πιθανό φαίνεται το σενάριο πο έχει να κάνει με U.F.O's. Πολλοί ναύτες έχουν αναφέρει παράξενα ιπτάμενα αντικείμενα αλλά ακόμα και απαγωγή τους από όντα που έμοιαζαν στον ET!

Και πάλι όμως οι σκεπτικιστές και συνομωσιολόγοι έρχονται να μιλήσουν για εξελιγμένη τεχνολογία της αμερικανικής κυβέρνησης που δοκιμάζεται στην περιοχή και για αυτό το λόγο οι μυστικές υπηρεσίες διαδίδουν τα παραπάνω σενάρια ώστε να μην δέχονται ανεπιθύμητες επισκέψεις.

Ότι πάντως και να ισχύει τελικά, είναι σίγουρο ότι το Τρίγωνο τον Βερμούδων αποτελεί ένα από τα πιο μυστήρια μέρη στον κόσμο και δουλεία του Mystery World είναι να ασχολείται με αυτό και να ενημερώνει για ότι καινούριο προκύψει! Keep in touch!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου